Arrangementer

Text Box: Tidligere afholdte arrangementer

Mandag d. 10. juni kl. 14.00. Friluftsgudstjeneste i Fladbro Skov.

 

 

Torsdag d. 21. marts i konfirmandstuen, Øster Velling.

Foredrag med Peter K.A. Jensen: Da mennesket blev menneske.

Læs mere her!

Torsdag d. 28. marts i Grensten Kirke. Koncert med Clemens Knejterne.

Læs mere her!

 

Søndag d. 28. april kl. 10.30 - 16.00.

Sognevandring og fælles frokost i Øster Velling Skov

Søndag d. 28. april var der sognevandring med temaet ’Kend din egn – natur og historie’. Dagen startede med gudstjeneste i Øster Velling Kirke kl. 10.30, og derefter var der frokost i Øster Velling Forsamlingshuset. Ingemann Schnetler fortalte om landskabets tilblivelse og udvikling siden Istiden og Øster Vellings historie.

Efter foredraget gik de 24 deltagere ad Neikilsvej til Øster Velling Skov og så bl.a. en kæmpehøj, en tidligere frugtplantage og broen over møllebækken. På hjemturen ad Vandmøllevej blev der gjort hold ved de to helleristningssten fra bronzealderen. De blev fundet ved Mandbjerghøj, der stadig kan anes i landskabet som en svag forhøjning. Dagen sluttede med kaffe og kage i Forsamlingshuset.

Onsdag d. 22. maj kl. 19.30 i konfirmandstuen, Øster Velling.

Sange vi godt kan li’

Den 22. maj var der sang, musik og foredrag i konfirmandstuen i Øster Velling Præstegård. De to organister Cecilie Harbo Pedersen og Birgitte Wedell-Wedellsborg sang, spillede og fortalte om udvalgte sange af bl.a. Sebastian, Benny Andersen, Anne Linnet og Tove Ditlevsen. Der var fællessange på programmet fra Højskolesangbogen og enkelte fra 100 salmer, som indeholder fine, nyere salmer. Undervejs var der også tid til et lille traktement. Cecilie er organist og cand.mag. i musik og historie, ansat som organist ved Trige, Ølsted og Spørring kirker. Cecilie har tidligere været ansat ved Øster Velling, Helstrup og Grensten Kirker, hvor Birgitte nu er organist.

Programmet startede med Sebastians kønne ”Vårvise” og hans melodi til ”I Danmark er jeg født” med H.C. Andersens kendte tekst, mens Anne Linnet var repræsenteret med sangene ”Forårsdag” og ”Barndommens gade”, den sidste med tekst af Tove Ditlevsen. Den smukke salme ”Nu sænker Gud sit ansigt over Jorden” har også tekst af Tove Ditlevsen og melodi af Lisbeth Eilrich Iversen. Fra Benny Andersens univers af kendte sange var der både den lidt mørke ”Svantes sorte vise” og den lysere, men også lidt vemodige ”Barndommens land”. Der var også to sange af Hans Dammeyer: ”Nu er det åndens lyse tid” med tekst af Lars Busk Sørensen og ”Der lyder en hvisken af lys” med tekst af Inge Hertz Aarestrup. Af Jens Rosendals tekster var der ”Troen er ikke en klippe” med melodi af Jens Nielsen og den velkendte sang ”Du kom med alt det, der var dig” med Per Warmings melodi. Den dejlige aften sluttede med den smukke salme med tekst af B.S. Ingemann og melodi af C.E.F. Weyse: ”Der står et slot i vesterled”.

Den 13. december 2018. Koncert i Grensten Kirke med Den Danske Salmeduo.

 

Læs mere her!

Livestreaming af Offentlige foredrag i Naturvidenskab fra Aarhus Universitet i Øster Velling Forsamlingshus efteråret 2019.

 

I samarbejde med Øster Velling Forsamlingshus bringes her datoer og emner for oktober måneds foredrag. Alle foredragene afholdes tirsdage kl. 19.00 – 21.00. https://ofn.au.dk/

 

Tirsdag 8. oktober 2019
Titel:
På rumkrydstogt ud i Solsystemet
Foredrag ved professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet om, hvad den nyeste forskning har lært os om vores Solsystem.

 

Tirsdag 22. oktober 2019
Titel:
Snedige bakterier
Foredrag ved lektor i mikrobiologi Rikke Louise Meyer, Interdisciplinary Nanoscience Center, iNANO og professor i mikrobiologi, Lars Peter Nielsen, Center for Elektromikrobiologi, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet om, hvor snedige bakterier kan være.

 

Tirsdag 29. oktober 2019
Titel:
Viden om vand
Foredrag ved professor i fysisk kemi Søren Rud Keiding, Institut for Kemi, Aarhus Universitet om verdens vigtigste, mest kendte og på alle måder mest forunderlige molekyle, H2O. Hør eksempler på den nyeste forskning i vand.

Friluftsgudstjeneste 2. pinsedag i Fladbro Skov mandag den 10. juni 2019 kl. 14.00

Friluftsgudstjenesten blev igen i år fejret 2. pinsedag ved "Påfuglehuset" i skoven bag Fladbro Kro. Gudstjenesten foregår i et samarbejde mellem Øster Velling, Helstrup, Grensten, Kousted, Råsted, Borup, Tånum og Hornbæk sogne.

 

Ved gudstjenesten medvirkede sognenes præster, organist og kor. Som sædvanlig var der musikledsagelse og musikalsk underholdning, denne gang af Barkmann Iversen Duo, der består af Mimi Barkmann på saxofon og Lisbeth Eilrich Iversen på klaver.

 

Barkmann Iversen Duo spiller kendte danske sange og salmer i nye arrangementer med en nutidig lyd, suppleret med Lisbeth Eilrich Iversens egne kompositioner. Musikerne har begge beskæftiget sig med jazz og spiller bevægende og udadvendt musik.

 

Duoen består af Mimi Barkmann på saxofon/tværfløjte og Lisbeth Eilrich Iversen på klaver. Mimi Barkmann er bosiddende i Hadsund. Hun er uddannet på Det Nordjyske Musikkonservatorium, og hun spiller sax og fløjte i Nordkraft Big band, som holder til i Aalborg. I mange år var hun leadsax i Randers Big Band, som i 2016 var på turné med Thomas Eje. Lisbeth Eilrich Iversen er organist i Sct. Clemens kirke i Randers, og hun underviser på Det Jyske Musikkonservatorium.

 

Vejret var ikke helt stabilt, så musikerne og koret måtte trække ind i naturbasen. Efter gudstjenesten var vejret lidt bedre, og musikerne kunne gennemfære underholdningen fra et pavillontelt. Deltagerne nød den fine musik til kaffebordet, og der blev spillet en række iørefaldende jazzstandards, lige fra Sidney Bechet’s ”Petite Fleur” til Duke Ellington’s ”In a sentimental mood”.

Stevnstrup seniorer – SeS

Vidste du, at 60 – 80 seniorer mødes i Munkholmhallen, hver torsdag formiddag i vinterhalvåret til snak, hygge, kortspil, strikning, edb, badminton, petanque, gåture, gymnastik - og til mere snak? 

 

SeS`s sæson går fra 1. torsdag i september til sidste torsdag i marts.

 

Indmeldelse koster 100 kr. - en gang for alle – og det årlige kontingent er på 200 kr., hvoraf mere end 100 kr. går til juleafslutning i december og årsafslutning i marts med fællesspisning, spil, fællessang og anden underholdning. 

 

http://www.stevnstrupseniorer.dk/

 

Kontakt: Formand Jens Kloborg kloborg.jens@vestdjursnet.dk eller bestyrelsesmedlem Lars Stegsted Rasmussen lars.stegsted.rasmussen@live.dk

Øster Velling Ældreklub - Efterårsprogram 2019

I samarbejde med Øster Velling Forsamlingshus bringes hermed datoer for efterårsprogrammet for Øster Velling Ældreklub. Alle er velkomne uden forudgående tilmelding. Alle sammenkomster foregår en tirsdag kl. 14.00 - 16.00 i Øster Velling Forsamlingshus. Medbring selv kop og kage. Kaffe kan købes for 25. kr.

 

Tirsdag den 17. september, 1. oktober, 15. oktober, 29. oktober, 12. november, 26. november, 10. december.

Kontaktpersoner: Annie Molbo 21660299 - Grete Madsen 27984419