Arrangementer

Tekstfelt: Tidligere afholdte arrangementer

Stevnstrup seniorer – SeS

Vidste du, at 60 – 80 seniorer mødes i Munkholmhallen, hver torsdag formiddag i vinterhalvåret til snak, hygge, kortspil, strikning, edb, badminton, petanque, gåture, gymnastik - og til mere snak? 

 

SeS`s sæson går fra 1. torsdag i september til sidste torsdag i marts.

 

Indmeldelse koster 100 kr. - en gang for alle – og det årlige kontingent er på 200 kr., hvoraf mere end 100 kr. går til juleafslutning i december og årsafslutning i marts med fællesspisning, spil, fællessang og anden underholdning. 

 

http://www.stevnstrupseniorer.dk/

 

Kontakt: Formand Jens Kloborg kloborg.jens@vestdjursnet.dk eller bestyrelsesmedlem Lars Stegsted Rasmussen lars.stegsted.rasmussen@live.dk

Øster Velling Ældreklub - Efterårsprogram 2019

I samarbejde med Øster Velling Forsamlingshus bringes hermed datoer for efterårsprogrammet for Øster Velling Ældreklub. Alle er velkomne uden forudgående tilmelding. Alle sammenkomster foregår en tirsdag kl. 14.00 - 16.00 i Øster Velling Forsamlingshus. Medbring selv kop og kage. Kaffe kan købes for 25. kr.

 

Tirsdag den 17. september, 1. oktober, 15. oktober, 29. oktober, 12. november, 26. november, 10. december.

Kontaktpersoner: Annie Molbo 21660299 - Grete Madsen 27984419

 

Tekstfelt: Kommende arrangementer

Kalender:

Tirsdag d. 21. januar kl. 19.00: Filmaften i konfirmandstuen, Øster Velling.

 

Søndag d. 2. februar 2020 kl. 16.00: Kyndelmissegudstjeneste i Øster Velling Kirke.

 

Torsdag d. 27. februar 2020 kl. 19.30: Koncert og fællessang med Martin Hornstrup Trio i Grensten Kirke.

 

Onsdag d. 1. april 2020 kl. 19.30: Koncert med Riverside Gospel i Grensten Kirke.

 

Langfredag d. 10. april 2020 kl. 13.00: Haydns Strygekvartet ”Jesu Kristi syv ord på korset”. Koncert med CoMa-Kvartetten.

 

Mandag d. 4. maj kl. 19.00 i Grensten Kirke: Fejring af 75 årsdagen for Befrielsen.

 

Onsdag d. 13. maj kl. 19.30: Sang– og fortælleaften i Helstrup Kirke.

 

Onsdag 27. maj: Sogneudflugt til Ebeltoft.

 

Fredag d. 29. maj kl. 19.30: Koncert i Øster Velling Kirke med koret ”Livsværk” i forbindelse med ELRO-dagene.

 

Mandag d. 1. juni kl. 14.00: Friluftsgudstjeneste i Fladbro Skov.

 

Søndag d. 14. juni kl. 10.30: Højmesse i Grensten Kirke med efterfølgende sognevandring ved Fladbro.

 

"Jesu Kristi syv ord på korset"

 

Koncert d. 19. september i Grensten Kirke med koret ”Locas” og Barkmann/Iversen Duo

 

Hadsund Kirkekor har for nylig skiftet navn til ”Locas”, men det består stadig af de samme fem talentfulde unge piger, som har sunget sammen i snart mange år. De har alle været veninder, siden de var helt små og kender derfor hinanden særdeles godt. Denne samhørighed skinner tydeligt igennem i musikken, når deres smukke stemmer sammen klinger i dejlige harmonier.

 

Barkmann/Iversen duo består af Mimi Barkmann på saxofoner og fløjte samt Lisbeth Eilrich Iversen på klaver. Duoen har eksisteret i 5 år, og begge musikere har stor erfaring inden for især den rytmiske musik. Mimi Barkmann er saxofonist i Nordkraft Big Band og har i mange år spillet med i Randers Big Band, og Lisbeth Eilrich Iversen er organist og korleder i Sct. Clemens kirke i Randers og underviser desuden på Det jyske musikkonservatorium. Gennem en del år sad hun på klaverbænken i Klüvers Bigband.

 

Koncerten viste både korets og musikernes store spændvidde i genrer og udtryk, og gennem hele koncerten var der en vekslen mellem instrumentalmusik og kormusik, altsammen i nye iørefaldende arrangementer. Der var gospelsange som “You are the light” og “Swing low sweet Chariot”, 80’er elektronisk pop som Depeche Mode - melodierne “The sun and the moon and the stars” og “Free love” og popsange som Abbas ”Thank you for the music” og Agnes Obels ”Riverside”. Musikerne gav smukke instrumentale fortolkninger af de kendte salmer ”Op al den ting, som Gud har gjort” og ”Kirken den er et gammelt hus”, og tilhørerne fik lejlighed til selv at røre deres stemmer i den kendte og elskede salme ”Du, som har tændt millioner af stjerner”. Det var en dejlig koncert, som tilhørerne kvitterede for med stående bifald.

 

Bjarne Nielsen Brovst er født i Brovst i 1947 og debuterede som forfatter i 1970 med ”Mit Hjertes Have”. Han har siden haft et omfattende forfatterskab og bl.a. skrevet biografier om H. C. Andersen, Grundtvig, Jeppe Aakjær, William Heinesen og Jørgen-Frantz Jacobsen. Han har også skrevet digte, noveller og flere selvbiografier og er i dag stadig en efterspurgt foredragsholder, ligesom han har været fast bidragyder med klummer om haver til Kristeligt Dagblad.

Bjarne Nielsen Brovsts foredrag tog sit udgangspunkt i hans barndom i 1950’ernes Brovst, og han fortalte om de mange spændende mennesker, han havde mødt gennem sit liv. Han fortalte om sin families historie og originale og sære mennesker fra Brovst og gav eksempler fra sine mange bøger. Han fortalte især meget om Jeppe Aakjærs liv og forfatterskab og læste ”Stur fremmed te Abrahams” fra samlingen ”Af Gammel Johannes hans Bivelskistaarri: en bette Bog om stur’ Folk” op på jysk og sang flere af Aakjærs sange.

Gennem hele foredraget skinnede både humoren og livsglæden igennem, og de mange tilhørere havde en dejlig aften.

Jysk humor fra Aakjær til Hausgaard via Brovst”

 

 

 

Foredrag med Bjarne Nielsen Brovst

 

torsdag den 3. oktober 2019

 

i Øster Velling Forsamlingshus

Torsdag den 28. november i Grensten Kirke:

Cohen-koncert med ”Brothers of Mercy”. 

 

Torsdag den 28. november var der koncert med ”Brothers of Mercy”, der spillede sange af Leonard Cohen og fortalte om hans lyrik og liv. De tre dygtige musikere fremførte en lang række af Leonard Cohens mest kendte sange, der både handlede om kærlighed, menneskelige relationer og menneskets forhold til sin Gud. Sangene var for en stor dels vedkommende stille og eftertænksomme, ofte i mol, og blev fremført med stor dygtighed. Peter Danielsens stemme var kraftfuld og med sans for at gå i det dybe register som Cohens, og Carsten Tranberg-Krabs akustiske guitar gav en god underlægning til sangene. Sune Liisbergs båndløse elbas var også med til at give sangene karakter.

De mange tilhørere havde en dejlig aften. Det sidste nummer på sætlisten var den kendte og populære sang ”Hallelujah”, hvor tilhørerne kunne synge med på omkvædet. Tilhørerne kvitterede med stående bifald, der blev belønnet med hele to ekstranumre, sluttende md ”If it’ll be your will”. Det var en dejlig og stemningsfuld aften.

Som optakt til julen var der 3. søndag i advent den 15. december ”De ni læsninger” i Grensten kirke. ”De ni læsninger” er en gudstjeneste over ni udvalgte bibelfortællinger, der fortæller om forholdet mellem Gud og menneske fra skabelsen til Jesu fødsel. Mellem tekstlæsningerne vil der være fællessalmer og korindslag. Liturgien og læsningerne blev varetaget af sognepræst Børge Jensen og Lene Pind Hansen fra menighedsrådet, og den musikalske del blev varetaget af Sct. Peders Pigekor. Koret blev dannet i marts 2019 af organist Hanne Lund Nielsen og består af 16 piger i alderen 14-23 år. På programmet var der bl.a. salmen “O kom, o kom Immanuel” og to engelske korsatser.

Koncert og fællessang i Grensten Kirke torsdag den 27. februar kl. 19.30

 

Martin Hornstrup Trio

 

Gennem koncert og fællessang tager vi sammen på musikalsk rejse fra vinter og faste til spirende forår og påske. På programmet er nye som gammelkendte danske salmer, der antyder livets udspændthed mellem håb og modløshed, angst og glæde, død og liv. Musikstilen er pop med den dybde, som salmeteksterne naturligt tilfører.

 

Sangeren og pianisten Martin Hornstrup har et indgående kendskab til især nye salmer og deres evne til at tolke kristendommens kerneværdier ind i vores samtid. Martin Hornstrup er til daglig ansat som kirkemusiker i Gellerup kirke ved Århus. Med sig denne aften har han:

Hans Buhl, bas

Martin Nørgaard, trommer

 

Der er gratis adgang