Arrangementer

Tekstfelt: Tidligere afholdte arrangementer

Torsdag d. 21. marts 2019 i konfirmandstuen, Øster Velling.

Foredrag med Peter K.A. Jensen:

Da mennesket blev menneske.

Læs mere her!

Torsdag d. 28. marts 2019 i Grensten Kirke.

Koncert med Clemens Knejterne.

Læs mere her!

Søndag d. 28. april 2019.

Sognevandring i Øster Velling Skov og fælles frokost

Søndag d. 28. april var der sognevandring med temaet ’Kend din egn – natur og historie’. Dagen startede med gudstjeneste i Øster Velling Kirke kl. 10.30, og derefter var der frokost i Øster Velling Forsamlingshuset. Ingemann Schnetler fortalte om landskabets tilblivelse og udvikling siden Istiden og Øster Vellings historie.

Efter foredraget gik de 24 deltagere ad Neikilsvej til Øster Velling Skov og så bl.a. en kæmpehøj, en tidligere frugtplantage og broen over møllebækken. På hjemturen ad Vandmøllevej blev der gjort hold ved de to helleristningssten fra bronzealderen. De blev fundet ved Mandbjerghøj, der stadig kan anes i landskabet som en svag forhøjning. Dagen sluttede med kaffe og kage i Forsamlingshuset.

Onsdag d. 22. maj 2019 i konfirmandstuen, Øster Velling.

Sange vi godt kan li’

Den 22. maj var der sang, musik og foredrag i konfirmandstuen i Øster Velling Præstegård. De to organister Cecilie Harbo Pedersen og Birgitte Wedell-Wedellsborg sang, spillede og fortalte om udvalgte sange af bl.a. Sebastian, Benny Andersen, Anne Linnet og Tove Ditlevsen. Der var fællessange på programmet fra Højskolesangbogen og enkelte fra 100 salmer, som indeholder fine, nyere salmer. Undervejs var der også tid til et lille traktement. Cecilie er organist og cand.mag. i musik og historie, ansat som organist ved Trige, Ølsted og Spørring kirker. Cecilie har tidligere været ansat ved Øster Velling, Helstrup og Grensten Kirker, hvor Birgitte nu er organist.

Programmet startede med Sebastians kønne ”Vårvise” og hans melodi til ”I Danmark er jeg født” med H.C. Andersens kendte tekst, mens Anne Linnet var repræsenteret med sangene ”Forårsdag” og ”Barndommens gade”, den sidste med tekst af Tove Ditlevsen. Den smukke salme ”Nu sænker Gud sit ansigt over Jorden” har også tekst af Tove Ditlevsen og melodi af Lisbeth Eilrich Iversen. Fra Benny Andersens univers af kendte sange var der både den lidt mørke ”Svantes sorte vise” og den lysere, men også lidt vemodige ”Barndommens land”. Der var også to sange af Hans Dammeyer: ”Nu er det åndens lyse tid” med tekst af Lars Busk Sørensen og ”Der lyder en hvisken af lys” med tekst af Inge Hertz Aarestrup. Af Jens Rosendals tekster var der ”Troen er ikke en klippe” med melodi af Jens Nielsen og den velkendte sang ”Du kom med alt det, der var dig” med Per Warmings melodi. Den dejlige aften sluttede med den smukke salme med tekst af B.S. Ingemann og melodi af C.E.F. Weyse: ”Der står et slot i vesterled”.

Livestreaming af Offentlige foredrag i Naturvidenskab fra Aarhus Universitet i Øster Velling Forsamlingshus efteråret 2019.

 

I samarbejde med Øster Velling Forsamlingshus bringes her datoer og emner for oktober måneds foredrag. Alle foredragene afholdes tirsdage kl. 19.00 – 21.00. https://ofn.au.dk/

 

Tirsdag 8. oktober 2019
Titel:
På rumkrydstogt ud i Solsystemet
Foredrag ved professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet om, hvad den nyeste forskning har lært os om vores Solsystem.

 

Tirsdag 22. oktober 2019
Titel:
Snedige bakterier
Foredrag ved lektor i mikrobiologi Rikke Louise Meyer, Interdisciplinary Nanoscience Center, iNANO og professor i mikrobiologi, Lars Peter Nielsen, Center for Elektromikrobiologi, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet om, hvor snedige bakterier kan være.

 

Tirsdag 29. oktober 2019
Titel:
Viden om vand
Foredrag ved professor i fysisk kemi Søren Rud Keiding, Institut for Kemi, Aarhus Universitet om verdens vigtigste, mest kendte og på alle måder mest forunderlige molekyle, H2O. Hør eksempler på den nyeste forskning i vand.

Friluftsgudstjeneste 2. pinsedag i Fladbro Skov mandag den 10. juni 2019

Friluftsgudstjenesten blev igen i år fejret 2. pinsedag ved "Påfuglehuset" i skoven bag Fladbro Kro. Gudstjenesten foregår i et samarbejde mellem Øster Velling, Helstrup, Grensten, Kousted, Råsted, Borup, Tånum og Hornbæk sogne.

Ved gudstjenesten medvirkede sognenes præster og organisten fra Hornbæk. Som sædvanlig var der musikledsagelse og musikalsk underholdning, denne gang af Barkmann Iversen Duo, der består af Mimi Barkmann på saxofon og Lisbeth Eilrich Iversen på klaver.

Vejret var ikke helt stabilt, så musikerne måtte trække ind i naturbasen. Efter gudstjenesten var vejret lidt bedre, og musikerne kunne gennemføre underholdningen fra et pavillontelt. Deltagerne nød den fine musik til kaffebordet, og der blev spillet en række iørefaldende jazzstandards, lige fra Sidney Bechet’s ”Petite Fleur” til Duke Ellington’s ”In a sentimental mood”.

Stevnstrup seniorer – SeS

Vidste du, at 60 – 80 seniorer mødes i Munkholmhallen, hver torsdag formiddag i vinterhalvåret til snak, hygge, kortspil, strikning, edb, badminton, petanque, gåture, gymnastik - og til mere snak? 

 

SeS`s sæson går fra 1. torsdag i september til sidste torsdag i marts.

 

Indmeldelse koster 100 kr. - en gang for alle – og det årlige kontingent er på 200 kr., hvoraf mere end 100 kr. går til juleafslutning i december og årsafslutning i marts med fællesspisning, spil, fællessang og anden underholdning. 

 

http://www.stevnstrupseniorer.dk/

 

Kontakt: Formand Jens Kloborg kloborg.jens@vestdjursnet.dk eller bestyrelsesmedlem Lars Stegsted Rasmussen lars.stegsted.rasmussen@live.dk

Øster Velling Ældreklub - Efterårsprogram 2019

I samarbejde med Øster Velling Forsamlingshus bringes hermed datoer for efterårsprogrammet for Øster Velling Ældreklub. Alle er velkomne uden forudgående tilmelding. Alle sammenkomster foregår en tirsdag kl. 14.00 - 16.00 i Øster Velling Forsamlingshus. Medbring selv kop og kage. Kaffe kan købes for 25. kr.

 

Tirsdag den 17. september, 1. oktober, 15. oktober, 29. oktober, 12. november, 26. november, 10. december.

Kontaktpersoner: Annie Molbo 21660299 - Grete Madsen 27984419

 

Tekstfelt: Kommende arrangementer

Kalender:

Søndag d. 3 november: Alle Helgens gudstjeneste.

Tirsdag d. 19. november kl. 19 i konfirmandstuen, Øster Velling: Filmaften.

Torsdag den 28. november kl.19.30 i Grensten Kirke: Cohen-koncert med ”Brothers of Mercy”.

Søndag d. 1. december kl. 14.00 i Grensten Kirke: Adventsgudstjeneste og derefter juletræsfest for børn i forsamlingshuset, Stevnstrup. Læs mere her!

Fredag d. 6. december i Grensten Kirke: Julegudstjeneste for børnehavebørn.

Fredag d. 13. december i Grensten Kirke: Julegudstjeneste for dagplejebørn og vuggestuebørn.

Lørdag d. 14. december kl. 15.00 i Helstrup Kirke: Koncert med blæseorkester.

Søndag d. 15. december kl. 16 i Grensten Kirke: De ni læsninger.

Fredag d. 20. december i Grensten Kirke: Julegudstjeneste for Munkholmskolen.

Tirsdag d. 24. december: Julegudstjenester. Se mere her!

Tirsdag d. 31. december: Nytårsgudstjenester. Se mere her!

Koncert d. 19. september i Grensten Kirke med koret ”Locas” og Barkmann/Iversen Duo

 

Hadsund Kirkekor har for nylig skiftet navn til ”Locas”, men det består stadig af de samme fem talentfulde unge piger, som har sunget sammen i snart mange år. De har alle været veninder, siden de var helt små og kender derfor hinanden særdeles godt. Denne samhørighed skinner tydeligt igennem i musikken, når deres smukke stemmer sammen klinger i dejlige harmonier.

 

Barkmann/Iversen duo består af Mimi Barkmann på saxofoner og fløjte samt Lisbeth Eilrich Iversen på klaver. Duoen har eksisteret i 5 år, og begge musikere har stor erfaring inden for især den rytmiske musik. Mimi Barkmann er saxofonist i Nordkraft Big Band og har i mange år spillet med i Randers Big Band, og Lisbeth Eilrich Iversen er organist og korleder i Sct. Clemens kirke i Randers og underviser desuden på Det jyske musikkonservatorium. Gennem en del år sad hun på klaverbænken i Klüvers Bigband.

 

Koncerten viste både korets og musikernes store spændvidde i genrer og udtryk, og gennem hele koncerten var der en vekslen mellem instrumentalmusik og kormusik, altsammen i nye iørefaldende arrangementer. Der var gospelsange som “You are the light” og “Swing low sweet Chariot”, 80’er elektronisk pop som Depeche Mode - melodierne “The sun and the moon and the stars” og “Free love” og popsange som Abbas ”Thank you for the music” og Agnes Obels ”Riverside”. Musikerne gav smukke instrumentale fortolkninger af de kendte salmer ”Op al den ting, som Gud har gjort” og ”Kirken den er et gammelt hus”, og tilhørerne fik lejlighed til selv at røre deres stemmer i den kendte og elskede salme ”Du, som har tændt millioner af stjerner”. Det var en dejlig koncert, som tilhørerne kvitterede for med stående bifald.

 

Bjarne Nielsen Brovst er født i Brovst i 1947 og debuterede som forfatter i 1970 med ”Mit Hjertes Have”. Han har siden haft et omfattende forfatterskab og bl.a. skrevet biografier om H. C. Andersen, Grundtvig, Jeppe Aakjær, William Heinesen og Jørgen-Frantz Jacobsen. Han har også skrevet digte, noveller og flere selvbiografier og er i dag stadig en efterspurgt foredragsholder, ligesom han har været fast bidragyder med klummer om haver til Kristeligt Dagblad.

Bjarne Nielsen Brovsts foredrag tog sit udgangspunkt i hans barndom i 1950’ernes Brovst, og han fortalte om de mange spændende mennesker, han havde mødt gennem sit liv. Han fortalte om sin families historie og originale og sære mennesker fra Brovst og gav eksempler fra sine mange bøger. Han fortalte især meget om Jeppe Aakjærs liv og forfatterskab og læste ”Stur fremmed te Abrahams” fra samlingen ”Af Gammel Johannes hans Bivelskistaarri: en bette Bog om stur’ Folk” op på jysk og sang flere af Aakjærs sange.

Gennem hele foredraget skinnede både humoren og livsglæden igennem, og de mange tilhørere havde en dejlig aften.

Jysk humor fra Aakjær til Hausgaard via Brovst”

 

 

 

Foredrag med Bjarne Nielsen Brovst

 

torsdag den 3. oktober 2019

 

i Øster Velling Forsamlingshus

Torsdag den 28. november kl. 19.30 i Grensten Kirke:

Cohen-koncert med ”Brothers of Mercy”. 

 

Torsdag den 28. november kl. 19.30 i Grensten Kirke kan du opleve en varm, stemningsfuld og intim koncert med ”Brothers of Mercy”, der vil spille sange af Leonard Cohen og undervejs fortælle om hans lyrik og liv.

Leonard Cohen formåede igennem sin 50-årige karriere som sanger og sangskriver som få at forbinde stærk popmusik med stærk lyrik. De store ord var i værk, når Cohen hæftede dem på menneskelivet og fortolkede og forstod menneskelivet gennem dem. For han havde evnen til at skabe stor poesi; at sætte ord sammen, så de peger langt ud over sig selv. Cohen beskrev menneskelivet ud fra to grundlæggende relationer: menneskets forhold til medmennesket og menneskets forhold til sin Gud. Især i kærlighedssangene er der en flydende grænse mellem gudsrelationen og den mellemmenneskelige relation. Det er én af de mange kvaliteter, der gør Cohens tekster egnede til at være medspiller i kirken.

Peter Danielsen (sang, guitar), Carsten Tranberg-Krab (guitar) og Sune Liisberg (bas) har sammen i forskellige konstellationer fortolket Cohens sangunivers i 20 år. De har spillet på barer, i skoler, jazzklubber, fængsler, kirker og på loppemarkeder.

Vel mødt til en aften i lidenskabens, intensitetens og fordybelsens tegn.

Der er gratis adgang.