Arrangementer

Tekstfelt: Tidligere afholdte arrangementer

Torsdag d. 21. marts 2019 i konfirmandstuen, Øster Velling.

Foredrag med Peter K.A. Jensen:

Da mennesket blev menneske.

Læs mere her!

Torsdag d. 28. marts 2019 i Grensten Kirke.

Koncert med Clemens Knejterne.

Læs mere her!

 

Søndag d. 28. april 2019.

Sognevandring og fælles frokost i Øster Velling Skov

Søndag d. 28. april var der sognevandring med temaet ’Kend din egn – natur og historie’. Dagen startede med gudstjeneste i Øster Velling Kirke kl. 10.30, og derefter var der frokost i Øster Velling Forsamlingshuset. Ingemann Schnetler fortalte om landskabets tilblivelse og udvikling siden Istiden og Øster Vellings historie.

Efter foredraget gik de 24 deltagere ad Neikilsvej til Øster Velling Skov og så bl.a. en kæmpehøj, en tidligere frugtplantage og broen over møllebækken. På hjemturen ad Vandmøllevej blev der gjort hold ved de to helleristningssten fra bronzealderen. De blev fundet ved Mandbjerghøj, der stadig kan anes i landskabet som en svag forhøjning. Dagen sluttede med kaffe og kage i Forsamlingshuset.

Onsdag d. 22. maj 2019 i konfirmandstuen, Øster Velling.

Sange vi godt kan li’

Den 22. maj var der sang, musik og foredrag i konfirmandstuen i Øster Velling Præstegård. De to organister Cecilie Harbo Pedersen og Birgitte Wedell-Wedellsborg sang, spillede og fortalte om udvalgte sange af bl.a. Sebastian, Benny Andersen, Anne Linnet og Tove Ditlevsen. Der var fællessange på programmet fra Højskolesangbogen og enkelte fra 100 salmer, som indeholder fine, nyere salmer. Undervejs var der også tid til et lille traktement. Cecilie er organist og cand.mag. i musik og historie, ansat som organist ved Trige, Ølsted og Spørring kirker. Cecilie har tidligere været ansat ved Øster Velling, Helstrup og Grensten Kirker, hvor Birgitte nu er organist.

Programmet startede med Sebastians kønne ”Vårvise” og hans melodi til ”I Danmark er jeg født” med H.C. Andersens kendte tekst, mens Anne Linnet var repræsenteret med sangene ”Forårsdag” og ”Barndommens gade”, den sidste med tekst af Tove Ditlevsen. Den smukke salme ”Nu sænker Gud sit ansigt over Jorden” har også tekst af Tove Ditlevsen og melodi af Lisbeth Eilrich Iversen. Fra Benny Andersens univers af kendte sange var der både den lidt mørke ”Svantes sorte vise” og den lysere, men også lidt vemodige ”Barndommens land”. Der var også to sange af Hans Dammeyer: ”Nu er det åndens lyse tid” med tekst af Lars Busk Sørensen og ”Der lyder en hvisken af lys” med tekst af Inge Hertz Aarestrup. Af Jens Rosendals tekster var der ”Troen er ikke en klippe” med melodi af Jens Nielsen og den velkendte sang ”Du kom med alt det, der var dig” med Per Warmings melodi. Den dejlige aften sluttede med den smukke salme med tekst af B.S. Ingemann og melodi af C.E.F. Weyse: ”Der står et slot i vesterled”.

Den 13. december 2018. Koncert i Grensten Kirke med Den Danske Salmeduo.

 

Læs mere her!

Livestreaming af Offentlige foredrag i Naturvidenskab fra Aarhus Universitet i Øster Velling Forsamlingshus efteråret 2019.

 

I samarbejde med Øster Velling Forsamlingshus bringes her datoer og emner for oktober måneds foredrag. Alle foredragene afholdes tirsdage kl. 19.00 – 21.00. https://ofn.au.dk/

 

Tirsdag 8. oktober 2019
Titel:
På rumkrydstogt ud i Solsystemet
Foredrag ved professor i astrofysik Hans Kjeldsen, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet om, hvad den nyeste forskning har lært os om vores Solsystem.

 

Tirsdag 22. oktober 2019
Titel:
Snedige bakterier
Foredrag ved lektor i mikrobiologi Rikke Louise Meyer, Interdisciplinary Nanoscience Center, iNANO og professor i mikrobiologi, Lars Peter Nielsen, Center for Elektromikrobiologi, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet om, hvor snedige bakterier kan være.

 

Tirsdag 29. oktober 2019
Titel:
Viden om vand
Foredrag ved professor i fysisk kemi Søren Rud Keiding, Institut for Kemi, Aarhus Universitet om verdens vigtigste, mest kendte og på alle måder mest forunderlige molekyle, H2O. Hør eksempler på den nyeste forskning i vand.

Friluftsgudstjeneste 2. pinsedag i Fladbro Skov mandag den 10. juni 2019

Friluftsgudstjenesten blev igen i år fejret 2. pinsedag ved "Påfuglehuset" i skoven bag Fladbro Kro. Gudstjenesten foregår i et samarbejde mellem Øster Velling, Helstrup, Grensten, Kousted, Råsted, Borup, Tånum og Hornbæk sogne.

Ved gudstjenesten medvirkede sognenes præster, organist og kor. Som sædvanlig var der musikledsagelse og musikalsk underholdning, denne gang af Barkmann Iversen Duo, der består af Mimi Barkmann på saxofon og Lisbeth Eilrich Iversen på klaver.

Vejret var ikke helt stabilt, så musikerne og koret måtte trække ind i naturbasen. Efter gudstjenesten var vejret lidt bedre, og musikerne kunne gennemfære underholdningen fra et pavillontelt. Deltagerne nød den fine musik til kaffebordet, og der blev spillet en række iørefaldende jazzstandards, lige fra Sidney Bechet’s ”Petite Fleur” til Duke Ellington’s ”In a sentimental mood”.

Stevnstrup seniorer – SeS

Vidste du, at 60 – 80 seniorer mødes i Munkholmhallen, hver torsdag formiddag i vinterhalvåret til snak, hygge, kortspil, strikning, edb, badminton, petanque, gåture, gymnastik - og til mere snak? 

 

SeS`s sæson går fra 1. torsdag i september til sidste torsdag i marts.

 

Indmeldelse koster 100 kr. - en gang for alle – og det årlige kontingent er på 200 kr., hvoraf mere end 100 kr. går til juleafslutning i december og årsafslutning i marts med fællesspisning, spil, fællessang og anden underholdning. 

 

http://www.stevnstrupseniorer.dk/

 

Kontakt: Formand Jens Kloborg kloborg.jens@vestdjursnet.dk eller bestyrelsesmedlem Lars Stegsted Rasmussen lars.stegsted.rasmussen@live.dk

Øster Velling Ældreklub - Efterårsprogram 2019

I samarbejde med Øster Velling Forsamlingshus bringes hermed datoer for efterårsprogrammet for Øster Velling Ældreklub. Alle er velkomne uden forudgående tilmelding. Alle sammenkomster foregår en tirsdag kl. 14.00 - 16.00 i Øster Velling Forsamlingshus. Medbring selv kop og kage. Kaffe kan købes for 25. kr.

 

Tirsdag den 17. september, 1. oktober, 15. oktober, 29. oktober, 12. november, 26. november, 10. december.

Kontaktpersoner: Annie Molbo 21660299 - Grete Madsen 27984419

 

Tekstfelt: Kommende arrangementer

Kalender:

 Torsdag den 29.august kl. 15: Kirkekoret starter på Munkholmskolen i mediateket.

Torsdag den 5. september kl. 11.00: Babysalmesang starter i Grensten Kirke.

Tirsdag den 10. september kl. 19.00: Filmaften i konfirmandstuen, Øster Velling.

Torsdag d. 19. september kl. 19.30 i Grensten Kirke: Koncert med Hadsund Kor og Barkmann/Iversen Duo.

Søndag d. 29. september kl. 10.30 i Øster Velling Kirke: Høstgudstjeneste.

Torsdag den 3. oktober kl. 19.00 i Øster Velling Forsamlingshus: Foredrag med Bjarne Nielsen Brovst: Jysk humor fra Aakjær til Hausgaard via Brovst.

Torsdag d. 19. september 2019 kl. 19.30 i Grensten Kirke: Koncert med Hadsund kirkekor og Barkmann/Iversen Duo.

 

Koret består af fem talentfulde unge piger, som har sunget sammen i flere år. På den private front har de alle fem været veninder, siden de var helt små og kender derfor hinanden særdeles godt. Denne samhørighed skinner tydeligt igennem i musikken, når de synger engle-rent.

 

Barkmann/Iversen duo består af:

Mimi Barkmann på saxofoner og fløjte samt Lisbeth Eilrich Iversen på klaver. Duoen har spillet sammen i 5 år. Vi lægger stor vægt på en levende kontakt med publikum og vælger altid et repertoire, der imødekommer vore lyttere.   

 

Mimi er musiker i Nordkraft Big Band og har i mange år spillet med i Randers Big Band, som bl.a. er kendt fra Thomas Ejes jubilæumsshow.

Lisbeth Eilrich Iversen er organist og korleder i Sct. Clemens kirke i Randers og er underviser på Det jyske musikkonservatorium.

Koncerten består af en vekslen mellem instrumentalmusik og kormusik.

Repertoiret henter vi fra salmebogen, højskolesangbogen, gospel- og popgenren. Altsammen i nye iørefaldende arrangementer.

At den jyske humor går via Brovst, skal tages ganske bogstaveligt, for med udgangspunkt i 1950’ernes Brovst fortæller Bjarne Nielsen Brovst denne aften om originaler og sære skikkelser. Et foredrag med både humor og livsglæde, fortalt lige til hjertet. Så glæd dig! Der er fri entré. Forsamlingshuset sælger øl, vand, kaffe og kage.

Bjarne Nielsen Brovst er født i Brovst i 1947 og debuterede som forfatter i 1970 med Mit Hjertes Have. Har siden haft et omfattende forfatterskab og bl.a. skrevet biografier om H. C. Andersen, Grundtvig, Jeppe Aakjær, William Heinesen og Jørgen-Frantz Jacobsen. Han har også skrevet digte, noveller og flere selvbiografier og er i dag stadig en efterspurgt foredragsholder, ligesom han har været fast bidragyder med klummer om haver til Kristeligt Dagblad.

Den flittige forfatter har modtaget mange hæderspriser for sit virke, bl.a. Norske Boghandleres Rejselegat i 1970, Kaj Munks Mindefonds Pris i 1979, Egholt Fondens store Litteraturpris i 1999, Limfjordsegnens Litteraturpris i 2005, ridder af Dannebrog 2007 og Niels Ebbesens Fortjenstmedalje i 2015. Bjarne Nielsen Brovst har en stor læserskare til sit folkelige forfatterskab, hvad enten det er romaner, digte, fortællinger, biografier eller løgnehistorier.

Jysk humor fra Aakjær til Hausgaard via Brovst”

 

 

 

Foredrag med Bjarne Nielsen Brovst

 

torsdag den 3. oktober 2019 kl. 19.00 i

 

Øster Velling Forsamlingshus, Neikilsvej 8, 8920 Randers NV