Arrangementer

Tekstfelt: Tidligere afholdte arrangementer
Tekstfelt: Kommende arrangementer

Koncert d. 19. september i Grensten Kirke med koret ”Locas” og Barkmann/Iversen Duo

 

Hadsund Kirkekor har for nylig skiftet navn til ”Locas”, men det består stadig af de samme fem talentfulde unge piger, som har sunget sammen i snart mange år. De har alle været veninder, siden de var helt små og kender derfor hinanden særdeles godt. Denne samhørighed skinner tydeligt igennem i musikken, når deres smukke stemmer sammen klinger i dejlige harmonier. 

Barkmann/Iversen duo består af Mimi Barkmann på saxofoner og fløjte samt Lisbeth Eilrich Iversen på klaver. Duoen har eksisteret i 5 år, og begge musikere har stor erfaring inden for især den rytmiske musik. Mimi Barkmann er saxofonist i Nordkraft Big Band og har i mange år spillet med i Randers Big Band, og Lisbeth Eilrich Iversen er organist og korleder i Sct. Clemens kirke i Randers og underviser desuden på Det jyske musikkonservatorium. Gennem en del år sad hun på klaverbænken i Klüvers Bigband.

Koncerten viste både korets og musikernes store spændvidde i genrer og udtryk, og gennem hele koncerten var der en vekslen mellem instrumentalmusik og kormusik, altsammen i nye iørefaldende arrangementer. Der var gospelsange som “You are the light” og “Swing low sweet Chariot”, 80’er elektronisk pop som Depeche Mode - melodierne “The sun and the moon and the stars” og “Free love” og popsange som Abbas ”Thank you for the music” og Agnes Obels ”Riverside”. Musikerne gav smukke instrumentale fortolkninger af de kendte salmer ”Op al den ting, som Gud har gjort” og ”Kirken den er et gammelt hus”, og tilhørerne fik lejlighed til selv at røre deres stemmer i den kendte og elskede salme ”Du, som har tændt millioner af stjerner”. Det var en dejlig koncert, som tilhørerne kvitterede for med stående bifald.

 

Bjarne Nielsen Brovst er født i Brovst i 1947 og debuterede som forfatter i 1970 med ”Mit Hjertes Have”. Han har siden haft et omfattende forfatterskab og bl.a. skrevet biografier om H. C. Andersen, Grundtvig, Jeppe Aakjær, William Heinesen og Jørgen-Frantz Jacobsen. Han har også skrevet digte, noveller og flere selvbiografier og er i dag stadig en efterspurgt foredragsholder, ligesom han har været fast bidragyder med klummer om haver til Kristeligt Dagblad.

Bjarne Nielsen Brovsts foredrag tog sit udgangspunkt i hans barndom i 1950’ernes Brovst, og han fortalte om de mange spændende mennesker, han havde mødt gennem sit liv. Han fortalte om sin families historie og originale og sære mennesker fra Brovst og gav eksempler fra sine mange bøger. Han fortalte især meget om Jeppe Aakjærs liv og forfatterskab og læste ”Stur fremmed te Abrahams” fra samlingen ”Af Gammel Johannes hans Bivelskistaarri: en bette Bog om stur’ Folk” op på jysk og sang flere af Aakjærs sange. Gennem hele foredraget skinnede både humoren og livsglæden igennem, og de mange tilhørere havde en dejlig aften.

Jysk humor fra Aakjær til Hausgaard via Brovst”

 

 

 

Foredrag med Bjarne Nielsen Brovst

 

torsdag den 3. oktober 2019

 

i Øster Velling Forsamlingshus

Torsdag den 28. november i Grensten Kirke: Cohen-koncert med ”Brothers of Mercy”. 

 

De tre dygtige musikere fremførte en lang række af Leonard Cohens mest kendte sange, der både handlede om kærlighed, menneskelige relationer og menneskets forhold til sin Gud. Sangene var for en stor dels vedkommende stille og eftertænksomme, ofte i mol, og blev fremført med stor dygtighed. Peter Danielsens stemme var kraftfuld og med sans for at gå i det dybe register som Cohens, og Carsten Tranberg-Krabs akustiske guitar gav en god underlægning til sangene. Sune Liisbergs båndløse elbas var også med til at give sangene karakter.

De mange tilhørere havde en dejlig aften. Det sidste nummer på sætlisten var den kendte og populære sang ”Hallelujah”, hvor tilhørerne kunne synge med på omkvædet. Tilhørerne kvitterede med stående bifald, der blev belønnet med hele to ekstranumre, sluttende md ”If it’ll be your will”. Det var en dejlig og stemningsfuld aften.

Som optakt til julen var der 3. søndag i advent den 15. december ”De ni læsninger” i Grensten kirke. ”De ni læsninger” er en gudstjeneste over ni udvalgte bibelfortællinger, der fortæller om forholdet mellem Gud og menneske fra skabelsen til Jesu fødsel. Mellem tekstlæsningerne vil der være fællessalmer og korindslag. Liturgien og læsningerne blev varetaget af sognepræst Børge Jensen og Lene Pind Hansen fra menighedsrådet, og den musikalske del blev varetaget af Sct. Peders Pigekor. Koret blev dannet i marts 2019 af organist Hanne Lund Nielsen og består af 16 piger i alderen 14-23 år. På programmet var der bl.a. salmen “O kom, o kom Immanuel” og to engelske korsatser.

Koncert og fællessang i Grensten Kirke den 27. februar med Martin Hornstrup Trio

 

Koncerten førte tilhørerne på en musikalsk rejse fra vinter og faste til spirende forår og påske. På programmet var der mange nye salmer med tekster af nutidige digtere som Iben Krogsdal, Hans Anker Jørgensen og Simon Grotian, men også Grundtvigs ”Tag det sorte kors fra graven” med en ny melodi af Anders Grinderslev. Der var også plads til en salme, skrevet af Sys Bjerre og Christian Connie, og salmen ”For at tænde lys” med tekst og musik af Lars Lilholt. Tilhørerne fik også mulighed for at lære fire nye salmer. De mange nye melodier var overvejende med jazzpræg og kønne og sangbare, og de blev fremført med stor musikalitet af de tre dygtige musikere. Pianisten Martin Hornstrup var også en dygtig sanger, og han blev støttet godt af Hans Buhl, der spillede både kontrabas og elbas, og trommeslageren Martin Nørgaard.

 

 

Koncert med koret ”Livsværk” fredag d. 29. maj kl. 19.30

 i Øster Velling Kirke. AFLYST!

 

Koncerten er flyttet til 28. maj 2021.

Øster Velling Ældreklub

I samarbejde med Øster Velling Forsamlingshus bringes hermed datoer for

efterårsprogrammet 2020 for Øster Velling Ældreklub. Alle er velkomne uden

forudgående tilmelding. Alle sammenkomster foregår en tirsdag kl. 14.00 -

16.00 i Øster Velling Forsamlingshus, Neikilsvej 8. Medbring selv kop og kage. Kaffe kan købes for 25 kr.

Datoer: 22. september, 6. oktober, 20. oktober, 3. november, 17. november, 1. december og 15. december (juleafslutning).

Kontaktpersoner: Annie Molbo 21660299 - Grete Madsen 27984419

 

Livestreaming af Offentlige foredrag

i Naturvidenskab fra Aarhus Universitet i Øster Velling Forsamlingshus efterår 2020. https://ofn.au.dk/

 

Stevnstrup seniorer

– SeS. http://www.stevnstrupseniorer.dk/ 

Hver torsdag formiddag i vinterhalvåret mødes 60 – 80 seniorer i Munkholm

hallen til snak, hygge, kortspil, strikning, edb, badminton, petanque, gåture

og gymnastik. SeS`s sæson går fra 1. torsdag i september til sidste torsdag i

marts. Indmeldelse koster 100 kr. en gang for alle, og det årlige kontingent er på

200 kr.

Kontakt: Formand Jens Kloborg kloborg.jens@vestdjursnet.dk eller

bestyrelsesmedlem Lars Stegsted Rasmussen lars.stegsted.rasmussen@live.dk

 

 

FDF STEVNSTRUP

 

 

 

 

 

Mødetider og klasser:

Find mere info og følg os på:

http://fdf-stevnstrup.dk/

Facebook: FDF Stevnstrup

Instagram: fdfstevnstrup

Hvor bor vi?

Landsbygaden 2, Stevnstrup, 8870 Langå

Den store flotte bygning overfor Brugsen.

 

Fredagscafé i konfirmandstuen i Øster Velling præstegård fredag den 29. maj kl. 10.00-12.00. AFLYST!

 

Fredag d. 29. maj kl. 19.30: Koncert i Øster Velling Kirke med koret ”Livsværk” i forbindelse med ELRO-dagene. AFLYST! Koncerten er flyttet til fredag d. 28. maj 2021.

 

Mandag d. 1. juni kl. 14.00: Friluftsgudstjeneste i Fladbro Skov. AFLYST!

 

Søndag d. 14. juni kl. 10.30: Højmesse i Grensten Kirke med efterfølgende sognevandring ved Fladbro. AFLYST!

 

Søndag d. 30. august kl. 14.00: Sensommermøde i Øster Velling Præstegårdshave.

 

Tirsdag den 11. august 2020 kl. 19.00 i Øster Velling forsamlingshus: Orienteringsmøde om det kommende menighedsrådsvalg.